Att hitta rätt bland barnkläder på nätet

Det är inte alltid helt lätt att hitta rätt i den otroligt stora uppsjö av barnbutiker som finns på nätet. Ordet "barnkläder" - som ändå är ett helsvenskt ord - ger ca 2 miljoner träffar på Google. Med tanke på det förstår man att det finns ett par butiker där ute - särskilt med tanke på att de butiker du normalt sett hittar på de första 2-3 sidorna är de stora etablerade sajterna som satsar på pengar på sk "sökmotorsoptimering" (att hamna högt på Google) samt annan annonsering.

Mindre butiker däremot kanske ligger på sidan 29 i resultatet, och hur stor chans är det då att just Du hittar till dem? Detta oavsett hur bra service, fina barnkläder, bra priser osv de har.

Nej, det känns lite som att det borde finnas någon annan kanal för mindre butiker att nå ut, ett sätt där de faktiskt har samma chans som de stora...men men, i en marknadsekonomi är det väl ändå så att om det går att ta betalt för en tjänst så gör man det, till fördel för de med stora marknadsföringskonton förstås.

I princip är jag helt för denna metodik och tänkande, men lite orättvist är det ändå :)

Så nästa gång du söker efter barnkläder på nätet - välj inte bara första sidan på Google, hoppa fram ett tiotal sidor och se vad för nykomlingar som gömmer sig där! Kanske hittar du nya favoriter och barnkläder du aldrig hade hittat annars!

Kommentarer
Postat av: Lasselasseliten

Mycket bra sagt, håller helt med!

2009-08-20 @ 20:58:47
URL: http://www.lasselasseliten.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0